Tegels en de kwaliteit ervan: er zijn duidelijke verschillen

remodeling Iedereen op zoek naar tegels, is ook snel de aandacht op de vaak zeer grote prijsverschillen, vooral tussen Hardware dealers. Hoe zit het met de kwaliteit van tegels en hoe je ze kunt beoordelen, lees hier.

hardware winkel is niet hetzelfde retailers

Terwijl tegels zijn vaak heel goedkoop uit de bouwmarkt, zijn de prijzen in de winkels in een aantal tegels bijna astronomisch. Er is een rechtvaardiging voor deze prijsverschillen: de kwaliteit van de tegels.

Dit is altijd duidelijk controleerbaar - zelfs als doe-het-zelfzaken vaak het bewijs te danken hebben. Op basis van gestandaardiseerde waarden kunt u zich echter altijd oriënteren op het gebied van tegelkwaliteit.

De belangrijkste waarden die hier belangrijk zijn, zijn slijtvastheid, slipvastheid, slipvastheid, uniforme kleuring en waterabsorptie. Voor al deze eigenschappen zijn er gestandaardiseerde klassen.

De standaard klassen voor tegels

De slijtvastheid van natuurlijk spelen voor de duurzaamheid van de tegels, vooral in de vloertegels, een belangrijke rol. Hoe hoger de klasse, hoe meer slijtvast - vaak gebruikt in woonkamers moet minstens klasse 3 worden gebruikt, de klassen 4 en 5 worden dan al gedacht voor commercieel gebruik.

De slipweerstand wordt beoordeeld door kantelen - sterk slipvaste tegels aanhoudt veilig terwijl de slipweerstand alleen met A tot C wordt beoordeeld, zelfs onder een helling van 35 °. Voor badkamer en keuken is aan te bevelen in ieder geval, klasse C.

De wateropname is een belangrijk criterium, met name in vloertegels, de kleur uniformiteit in de zogenaamde brandklasse een visueel belangrijke factor.

Tips & Tricks Wanneer u uw tegels te kopen bij de bouwmarkt, na te denken over Net voor wat u recht op in elke klasse - en dan bepalen een ijzerhandel werknemer die tegels kan ooit aan deze eisen voldoen. Dus je bent aan de veilige kant wanneer je koopt.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter