Tips til køb af skorstensstener

Ildsteder i dag er praktisk taget kun bygget fra komplette systemer, som i næsten alle tilfælde allerede indeholder et eller to udstødningsrør. Når du køber, skal du dog være opmærksom på et par ting - læs mere her.

skorstene med afløbsrør og pakninger

En mur af enkle klodser anses nu for at være helt forældet og bruges ikke længere. Selv gamle huse anbefales at bruge mere moderne systemer til deres skorstene. Med hensyn til de tekniske krav til pejs har der også været nogle vigtige ændringer i de seneste årtier, som i dag er veludviklet af moderne komplette systemer.

Det er dog vigtigt, selv ved renovering af gamle pejse, at holde sig til de oprindelige dimensioner og om nødvendigt at bestemme de krævede materialekvaliteter med byggeplanlæggeren. I nogle tilfælde skal der tages hensyn til særlige krav. Her er valget af et egnet komplet system nødvendigt.

Priserne på udvalgte leverandører (fra 2013)

Mursten skorsten Poroton Z single-entry
Poroton Z; 42 x 58 cm, f.eks. Fodtræningerlus.de93,70 EUR / stk.
Poroton Z; Komplet system, installationshøjde 6 merlus.de2.348,30 EUR / stk.
Mursten skorsten Poroton Z todelt
Poroton Z; 42 x 58 cm, f.eks. Fodtræningerlus.de103,20 EUR / stk.
Poroton Z; Komplet system, plante højde 6 merlus.de4584,40 EUR

helt pejs versus elementer

For de fleste forhandlere, har du mulighed for at købe enten Kaminsysteme for elementer eller lig med etager høje komplet system. Komplette systemer har ofte den fordel at være lidt billigere, samtidig med at de opfylder de mest almindelige krav - men hvis du har brug for ekstra rengøringsdøre eller specielle ekstra dele, kan montering af enkelte dele ofte være billigere.

Tips og tricks Sammenligne priserne mellem hver producent og tage hensyn til transportomkostninger og omkostninger til levering, som ofte kan spare flere hundrede euro hurtigt ved en omfattende sammenligning. Derudover er der også betydelige prisforskelle ved brug af forskellige materialer til pejsen - hvad enten det er mursten eller Poroton. Så længe materialer opfylder kravene til planlægning, har du fri hånd i at vælge.
Del med venner

Forlad din kommentar