Tupperware i diskmaskinen?

På grund av den höga temperaturen i diskmaskinen är många plast- eller plastprodukter skadade när de går in i diskmaskinen. I vissa fall förlorar endast locket förlåtet, andra förlorar sin form helt över tiden. Många användare har därför oro över att de dyra produkterna av Tupperware finns i diskmaskinen.

Tupper och diskmaskinen

Företaget Tupperware själv uttrycker uttryckligen i sina omsorgstips att produkterna i grunden är diskmaskinskydda. Men det finns några produktdelar som fortfarande ska tvättas för hand. Dessa kan vara filterpatroner eller liknande tillbehör.

Bruksanvisning

För att undvika att en speciell del läggs till diskmaskinen som inte är lämplig för detta ändamål, bör du se tillverkarens bruksanvisningar. Det finns särskilda försiktighetsanvisningar för varje produkt som noteras.

Diskmedel deodorant

Luktborttagare eller särskild diskmaskin Deodoranter bör undvikas om du vill sätta din bra Tupperware in i maskinen oftare. Det lätt porösa materialet i burkarna skulle ta på sig denna lukt och, i värsta fall, ge den över till maten igen.

Värmestavar

Naturligtvis kan värmestavarna fortfarande vara farliga för Tupperware. Om en skål eller lock kommer för nära värmestängerna, kommer de att spänna eller till och med smälta bort. Även om majoriteten av Tuppers produkter kan tolerera en temperatur på upp till 85 grader, skulle direktkontakt med värmeelementen vara dödlig. Beim När du fyller diskmaskinen, se till att Tupperware eller andra plastlådor alltid lämnas så långt bort från värmeelementen som möjligt. Om det är möjligt, lägg endast saker av plast i diskmaskinens övre skåp och se till att locken inte kan glida.

Vård av plastburkar

Vanligt diskmedel

  • Inga starka dofter
  • Ingen diskmaskin slut
  • Tips och tricks Efter en tid missfärgas plastfärgerna med färgämnen som rödbetor eller morötter. Detta kan förvärras i diskmaskinen. Dessutom blir de tidigare klara färgerna något tråkiga och mjölkiga över tiden. Åtminstone missfärgningen kan lindras av solljus något igen.
Dela med vänner

Lämna din kommentar