U Profil

U profiler tillsammans med C-profilerna är de grundläggande komponenterna i ett gipsplattform. De är gjorda av stålplåt och är vanligtvis dimensionerade enligt löpande mätare. C-profiler är anslutna till U-profilerna med så kallade kontakter.

användning av U-profiler i väggkonstruktionen

I Walls U-profiler används som skenor, som är monterade på taket och till de efterföljande solida väggar i den planerade kursen av väggen Gips till marken. Vanligtvis skruvas de där, endast med befintlig golvvärme eller ett jordförhållande som inte tillåter skruv på marken, de kan fästas där med silikon. Inuti sitter insatta isoleringsremsor för att undvika överföring av ljud genom golv och väggar i fristående väggar. U-formprofiler används också på samma sätt som för frittstående väggar vid fasad formning. De U-profiler som används i väggkonstruktion som golv- och takskenor är också kända som UW-profiler för bättre ljudisolering är det också tillgängliga med större webbhöjder som så kallade SP profiler.

Användning av U-profiler i takkonstruktionen

I takkonstruktion kallas U-profilerna som UD-profiler. Här kan du se de längsgående delarna av takkonstruktionen, på vilka C-profilerna sedan skruvas på som ett stödlath-system. U-profilerna för användning som takunderbyggnad är gjorda av samma material som profilerna i väggkonstruktionen och brukar vara mindre variationer. Viktiga dimensioner för U-profiler i både vägg- och takkonstruktion är profilens bredd och respektive webbhöjd. Förkortning av profilerna görs bäst i takkonstruktionen med skären.

Särskilda U-profiler för speciella applikationer Det är

för speciella ändamål och specialversioner av U-profiler - såsom de UA profiler som är tillverkade av förstärkt material, och exempelvis för utformningen av dörröppningar i gips används. Andra varianter används inom ljudisolering - så kallade SP-profiler - eller i brandskydd, där brandskyddets stödmaterial måste uppfylla vissa materialkrav. Monteringssystem för brandskyddsbrädor, särskilt i tak, har sina egna dimensioner och mönster i metallelementets stödelement, även i UD- och CD-profiler. De måste också fästas med kortare intervaller än profilerna i konventionella takkonstruktioner.

Dela med vänner

Lämna din kommentar