Ultrafiltracija umjesto reverzne osmoze - alternativa?

Reverse osmosis sustavi također su osvajajući privatna kućanstva u posljednjih nekoliko godina. Nasuprot tome, oprema za ultrafiltraciju mnogo je manje uobičajena. Nudite li pravu alternativu daljnjem pročišćavanju pitke vode?

Ultrafiltracija

Ultrafiltracija filtrira sve strane tvari i kontaminante iz vode kroz ultrafine membrane pora. Taj je proces fizički proces. Odvija se bez ostataka i bez uporabe kemijskih sredstava.

Veličina pore tijekom ultrafiltracije je između 0.01 μm i 0.05 μm. To su redoslijedi veličine u rasponu od jedne do pet stotina tisućinki milimetara. U praksi se koriste cijevi od keramike ili plastike, koje imaju unutarnji promjer od oko 0,5 do 2 mm. Te cijevi su raspoređene u snopove, što osigurava da se još veće količine vode mogu filtrirati. Spajanjem mnogih pojedinačnih cijevi postiže se dostatna količina protoka.

Posebno je zanimljivo s ovom veličinom pora da se patogeni također pouzdano filtriraju. Bakterija obično imaju veličinu od 0.5 mikrona do 1.5 mikrona, i manje bakterije, kao što su bakterije subtilis (0,3 mikrona) pouzdano zadržane. filtriraju se i dakle

  • svih tvari kojima su molekule veće od 0,05 mikrona
  • svih bakterija svim protozoa, Antraxsporen itd

stranih tvari sadržane u vodi može se također sigurno i pouzdano do molekularne veličine 0,05 mikrona su uklonjeni , To se osobito odnosi na zamućene tvari i supstance koje tvore površine koje nepovoljno utječu na okus i boju vode. Slane soli i minerali otopljeni u vodi ostaju zadržani. Samo nekoliko vrsta virusa može proći kroz filtere, budući da su virusi veličine između 15 i oko 500 nm, toliko manje od bakterija.

Reverse osmosis biljke

Reverse osmosis biljke, s druge strane, raditi prema drugom principu. Oni proizvode vrhunsku vodu koja je bez svih stranih tvari, ali i od soli i minerala. Ispred je obično ugljični filter, kvaliteta vode do sada poboljšana da je membrana zaštićena i ima veću učinkovitost. Ultrazvučna voda proizvedena reverznom osmoticom više ne sadrži minerale i soli. Moguće je usporediti s [destiliranom vodom] destiliranom vodom [/ link]. S druge strane, ozbiljna medicinska briga kod pijenja.

Obratno, ako se sustav podešava tako da se soli zadržavaju, to je nauštrb učinka filtra.

usporedba dviju metoda uklonjeni u praksi

ultrafiltracije pouzdan i siguran sve patogena i zagađivača s višim molekularnim veličinama od vode iz slavine. U vodu može biti prisutno samo nekoliko vrsta virusa, ali u znatno smanjenoj koncentraciji. Tehnologija je jednostavna i nije jako osjetljiva te je također prikladna za kontinuiranu uporabu - nije nimalo da se ultrafiltri koriste za trekking. je

nedostatak obrnute osmoze sustava koji se formira biofilm bakterija na membrani koja, iako je zadržao, ali pronašli bogat opskrbu hranjivim tvarima. Tamo se jako razmnožavaju i mogu proći kroz proizvodne ili nedostatke vezane uz uporabu pitke vode. To znači visoki rizik. Dodajte tome medicinski učinak. Sustavi reverzne osmoze također su skuplji za kupnju, zahtijevaju veću energiju i imaju vrlo visoku potrošnju vode (do deset puta veće količine vode za piće). Osim toga, vodena osmoza može napadati nehrđajući čelik i druge osjetljive materijale jer reagira vrlo agresivno poput destilirane vode.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar