ÎNcălzire în pardoseală, în ciuda plăcilor din lemn masiv

Încălzirea prin pardoseală este posibilă și astăzi atunci când instalați scânduri din lemn. Dar ar trebui să observați câteva puncte și factori în alegerea lemnului. În plus, numai o încălzire cu apă caldă ca încălzire prin pardoseală este posibilă dacă sunt așezate podele din lemn.

Încălzirea prin pardoseală cu apă caldă pentru podele din lemn natural

Trebuie spus clar că încălzirea prin pardoseală cu apă caldă este singura formă posibilă de încălzire prin pardoseală pentru podele solide. Cu o încălzire prin pardoseală electrică, nu se poate garanta încălzirea și încălzirea.

Prin urmare, încălzirea prin pardoseală electrică ar sparge parchetele din lemn masiv din lemn masiv într-un timp foarte scurt datorită fluctuațiilor rapide și puternice ale temperaturii și le-ar putea sparge chiar și în locuri.

În plus, atunci când selectați tipul de lemn, ar trebui să utilizați o sculă care funcționează doar încet și încet. Un exemplu pozitiv în ceea ce privește durabilitatea în încălzirea în pardoseală este stejarul. Acest lucru este valabil mai ales în cazul formatului mic de stejar.

Soiuri mai puțin cunoscute, care sunt, de asemenea, adecvate pentru această formă de încălzire, dar trebuie să călătorească departe. Lemnul Jatoba este la fel ca și Sucupira, potrivit pentru încălzirea prin pardoseală pe bază de apă fierbinte.

Unele tipuri de lemn nu doresc să fie încălzite de jos

Unele tipuri de lemn de podea foarte frumos nu sunt potrivite pentru încălzire prin pardoseală, indiferent de ce formă. Acestea includ soiurile de fag, arțar și cenușă.

Acestea sunt specii de lemn care sunt deja de apă conduce în lemn viu, oricum. Prin urmare, aceste scânduri de lemn lacrimă mai târziu deosebit de puternice prin dezvoltarea căldurii pe scară largă.

Umiditatea trebuie evitată în timpul curățării și îngrijirii

Orice umiditate care trebuie lăsată să pătrundă în lemn masiv la curățarea podelei trebuie să fie încălzită din nou mai târziu. Prin urmare, nu numai lemnul este încărcat atunci când este adesea umed sau umed, dar și creșterea costurilor de încălzire.

Trebuie să vă abțineți de la utilizarea anumitor agenți chimici de curățare. Mai ales într-un lemn respirabil, acești curățători pot penetra. Ulterior, ele sunt apoi eliberate prin încălzirea de jos înapoi în aerul camerei.

Economisiți costurile pentru podele din lemn masiv pentru încălzire prin pardoseală

Ceea ce este altfel destul de dezavantajos, și anume podele foarte subțiri din lemn masiv, este mai de dorit pentru încălzirea prin pardoseală. În plus, trebuie să cumpărați aici lungimi relativ scurte ale sistemului.

Lungimile sistemului sunt pachete în care, de exemplu, plăcile sunt sortate în lungimi de 0,40 până la 2,00 metri. Drept urmare, aceste scânduri din lemn sunt deseori mult mai ieftine.

Sfaturi și trucuri În cazul încălzirii în pardoseală, se recomandă numai lipirea completă a plăcilor din lemn. În celelalte tipuri de așezare, lemnul nu este împiedicat să lucreze și poate fi iertat.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul