Bruk et stikksag riktig - det er det du bør vurdere

Jigsaws tilhører hjem forbedring husholdningen som hammer og negler. Likevel skjer feil i håndtering av stikksagen igjen og igjen, og arbeidsmetoden er ofte alt annet enn sikkerhetsbevisst. Hva du bør være oppmerksom på når du arbeider med stikksagen, les i dette innlegget.

Sagblad

En av de vanligste feilene som er gjort er bruk av uegnede sagblad eller sen bytte av blad. Ikke bruk skadede eller bøyde blader!

Hvis et ark er slitt eller ikke lenger skarpt, må det byttes ut. Saging med stumme blader ødelegger ikke bare arbeidsstykket og så, men kan til og med være farlig.

Sagbladene er alltid ment for bestemte materialer, og ofte for spesifikke applikasjoner. Å bruke falske sagklinger, selv for "korte kutt", er uprofesjonelt og farlig.

Legg merke til skjæredybden

Hver stiksav har maksimal klippedybde for visse materialer. Denne skjæredybden bestemmes av sagens ytelse og dens utforming og er satt til god grunn.

Materialer hvis tykkelse er innenfor grensen til dette spesifisert (brukermanual!) Ytelse, bør heller behandles med en annen sag - for eksempel en nedsenkbar sag. Sikkerhet er her.

OSH Noen grunnleggende sikkerhetsregler blir brutt igjen og igjen:

  • stikksager kan bare trekkes fra et kutt når sagbladet har stoppet
  • Slår på stikksag, må sagbladet ikke kontakt med arbeidsstykket!
  • stikksager uten tilsyn, og absolutt ikke la den ligge i nærheten av barn
  • kabel alltid satt bak stikksag og sørg for at det ikke kan komme inn i området av sagbladet
  • stikksager alltid fokusert og bruke den med en stabil posisjon, selv når du arbeider overhead for et sikkert fotfeste gi
  • aldri kuttet med press - ikke engang til en slitt blad "kompensere"
Tips og triks Hvis du har sjansen, vil du se fagfolk i håndtering av pusle på fingeren og se på arbeidsrutiner. Ikke alltid alt vil være riktig - men som regel arbeider profesjonelle håndverkere alltid med sikkerhet og bevissthet. Du vil også finne noen tips for korrekt saging i denne artikkelen.
Del med venner

Legg igjen din kommentar