Vad kan jag göra om kylskåpet är för kallt?

Grönsakerna fryser i kylskåpet, liksom mjölken eller apelsinjuice? Detta är inte syftet med den här enheten, vilket skulle göra det snabbt och enkelt att få kylda varor. Om du stänger av termostaten inte välsignas med framgång, är det dags att söka efter orsaker. Vad är det för fel i kylskåpet?

Vilka är orsakerna till ett kylskåp som är för kallt?

Naturligtvis är den första utseendet för termostaten, som bör sättas till ca 2 till 4 i en normalt varm miljö. Den högsta inställningen innebär redan frysning för många kylskåp!

Sänk ditt kylskåp en gång och efter en stund, kontrollera temperaturen i mittrummet, vilket ska vara minst 7 grader Celsius. Om den varmaste inställningen inte hjälper, måste det finnas ett annat problem.

Kylskåpet är kanske så isat att kylningen går permanent eller att apparaten är i en för varm plats och reagerar med överkylning? Tina kylskåpet en gång och sätt det kallare.

Endast kylskåpet på baksidan?

Är iskallarna alla på baksidan av kylskåpet? Då beror detta på att bakmurens område vanligtvis är den kallaste zonen, som ska hållas så fri som möjligt för en bra kylfördelning.

Flytta maten lite framåt och håll alltid avstånd från bakväggen. Förpacka aldrig innehållet i kylskåpet så att luften inuti kan cirkulera väl.

Beakta de enskilda temperaturzoner när du lagrar och förvarar lättfördärvliga matar i det nedre, kallaste facket. Grönsakerna hör i de utrustade lådorna och dryckerna är bäst i dörren.

Kylskåpet blir för kallt på grund av en teknisk defekt

Om allt annat misslyckas är det hög sannolikhet att det finns en teknisk defekt som gör kylskåpet för kallt. Dessa två möjligheter finns:

  • Kylskåp blir för kallt, eftersom termostaten är defekt. Kylskåp blir för kallt, eftersom temperatursensorn inte fungerar längre. I båda fallen krävs en professionell reparation, vilket tyvärr kan vara ganska dyrt. Om det är ett äldre kylskåp rekommenderar vi att du köper en energisparande ny modell istället.
  • Tips och triksar Placera inte en mikrovågsugn eller kaffemaskin på ditt kylskåp, eftersom även små elektriska apparater genererar värme. Om inte, använd en baksida av isolerande kork för att blockera värmen.
Dela med vänner

Lämna din kommentar