Hvordan opdager jeg diabetes?

I mellemtiden lider en anslået otte millioner tyskere af type II diabetes, diabetes. Eksperter foreslår, at der er så mange, der endnu ikke har anerkendt deres sygdom.

Hvordan genkender du, at du lider af type 2-diabetes?

Den farlige ting ved diabetes type II er, at du i starten ikke mærker at du er syg. Øgede blodglukoseniveauer gør ikke så meget som højt blodtryk.

Senere og følgeskaderne af diabetes er imidlertid alvorlige: Uopdaget og ubehandlet diabetes i årevis kan føre til organskader og kredsløbssygdomme. Det er endnu vigtigere at genkende diabetes så tidligt som muligt. Vi fortæller dig, hvilke tegn på type 2 diabetes, der kan være, og når diabetes er i fare.

Der er ofte en følelse af øget tørst, der er forbundet med hyppigt vand og træthed. Risikofaktorer for udviklingen af ​​diabetes type 2 er eksisterende sygdomme hos nære slægtninge og fedme.

Til tidlig påvisning bør blodglukosetest og specielle insulinresistensprøver (HOMA og Quick Index) udføres udover målerens blodsukker.

Disse er vigtige, fordi blodsukkerniveauet kan være i det normale interval i lang tid, selv om insulinniveauet allerede er stærkt forøget og dermed indikerer en diabetesrisiko. Lad lægen kontrollere dine værdier.

Grænser for individuelle indikatorer, hvoraf type 2-diabetes kan være til stede:

  • Kropsmasseindeks: over 25
  • Fast blodsukker: over 120 mg / dl
  • HbA1c værdier: over 6, 5%
  • Triglycerider: over 200

Læs her hvordan du får fat i diabetes.

Del med venner

Forlad din kommentar