Trä brädorna glasyr - Grain fick

Remodeling Vem lackad trägolv vill få den vackra säd och konsistens av trä i allmänhet. I fallet med glasyren är denna struktur vanligtvis transparent. Men du bör skilja mellan tunn och tjock lager glasyr på golvbrädor. Hur golvbrädorna är glaserade och vad du bör uppmärksamma i urvalet, visar vi dig här.

inom eller utanför?

En tunn glasyr är vanligtvis som vätska såsom vatten och precis som vatten, dessa glasyrer tränger också in i träet. Därför är ett tunt lager glasyr men själva träet ganska litet skydd från vädret. För trägolv på terrassen så bör du hellre välja en Dickschichtlasur eftersom det finns kvar på ytan starkare. Men tjockfilmglasyren är knappt andningsbar vilket gör det lättare att knäcka när träet fungerar.

steg för steg brädorna

    • glasyr gamla bomull handdukar lasieren
    • bred pensel måla skalning
    • sander sandpapper

1. Förberedelser trägolv måste rengöras noggrant och slipas. För detta behöver du flera olika kornade tofflor. Börja med den grova sandpapper först och sedan arbeta dig ner i spannmålen till den finaste sandpapper. Beroende på hur smidigt du vill träytan, bör du slipa trä plankor upp till en kornstorlek på 120 eller 150

2. Glas Glasyren påförs initialt sparsamt med en hög kvalitet pensel i fiberriktn. Unna dig en riktig glasyrborste för detta arbete. Detta har lite längre och mjukare borst än en pensel. Se till att glasyren appliceras jämnt överallt. Om du har lagt för mycket glasyr på en plats, måste den torkas bort snabbt med en gammal bomullslakan.

Tips och tricks Före slipning, se alltid noga på vilka träplankor du vill sanda. Vissa grova kornplattor, som är särskilt bekväma på fötterna, får aldrig slipas. Här kommer det konkreta kornet att gå förlorat genom slipningen och träet kommer att bli skada. Sådana slipmärken ska aldrig vändas och det förmodligen ganska dyra golvet skulle förstöras för alltid.
Dela med vänner

Lämna din kommentar